Aardappel Salade
AARDAPPELSALADE 🥔
Deze salade is romig, kruidig en precies goed qua textuur. Perfect als bijgerecht of gewoon omdat het kan. Met 700 gram aardappels maak je genoeg voor ongeveer 3–4 personen.
Ingrediënten
- 700 g kruimige aardappels
- 4 eieren
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl lemon pepper
- Zout naar smaak
- 2 à 2,5 el mayonaise (flinke lepels)
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- Handje verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
-
Aardappels koken
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze goed gaar in gezouten water.
Laat afkoelen en stamp ze daarna lichtjes. Geen puree – gewoon een beetje gekneusd. -
Eieren koken & voorbereiden
Kook de eieren hard (ca. 9 minuten), laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in stukjes.
Voeg toe aan de aardappels. -
Kruiden & saus erbij
Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, lemon pepper en zout door de aardappelmix.
Voeg dan de mayonaise toe en schep alles goed om tot een romig geheel. -
Afmaken met vers groen
Meng de fijngesneden bosui en peterselie erdoorheen.
Proef en pas eventueel de smaak aan. -
Serveren
Laat minimaal een uur in de koelkast staan. Serveer koud.
Tips van Robin’s Kitchen 💡
- Aardappels goed doorkoken: en volledig laten afkoelen voorkomt harde stukjes.
- Extra fris? Voeg een scheutje augurkennat toe (optioneel).
- Vooruit maken: Deze salade is de volgende dag zelfs nog lekkerder.