American Pancakes
American Pancakes 🥞🇺🇸
Dikke, fluffy pannenkoeken zoals je ze in diners krijgt. Perfect voor ontbijt, brunch of gewoon omdat het kan.
Ingrediënten (voor ± 10–12 pancakes)
- 400 ml melk
- 1 ei
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 1 g baking soda
- 12 g bakpoeder
- 20 g gesmolten boter
- Neutrale olie om in te bakken
Bereidingswijze
1. Natte ingrediënten mengen
Klop de melk, het ei en de gesmolten boter samen in een kom.
2. Droge ingrediënten mengen
Meng in een andere kom: bloem, suiker, vanillesuiker, zout, baking soda en bakpoeder.
3. Samenvoegen
Voeg het natte mengsel toe aan het droge en mix tot een dik beslag. Roer niet te lang – een paar klontjes is oké, dat maakt ze luchtiger.
4. Bakken
Verhit een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Giet kleine hoopjes beslag in de pan. Bak tot er belletjes verschijnen aan de bovenkant, dan omdraaien. Bak de andere kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Serveren
Stapel op, gooi er een klontje boter bovenop en drizzle met ahornsiroop, honing of Nutella. Ook lekker met vers fruit, noten of poedersuiker.
Tips
- Liever extra fluffy? Laat het beslag 10 min rusten voor je gaat bakken.
- Wil je ze nóg luchtiger? Gebruik karnemelk in plaats van gewone melk.
- Maak er een feestje van met chocochips of blauwe bessen door het beslag.