Broodje Kip Kerrie

Broodje Kip Kerrie 🐓🥖🌶️

Zachte, sappige kerriekip met zelfgemaakt zuur op een vers broodje. Simpel, smaakvol en perfect voor lunch of een snelle avondhap.

Ingrediënten (voor 4 broodjes)

Kerriekip:
- 600 g kippendijen
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 3 cm verse gember
- 1 madame-jeanette peper (optioneel, naar smaak)
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el kerrie masala
- 1 maggiblokje
- 1 el ketjap manis

Zoetzuur:
- ½ komkommer
- 1 kleine rode ui
- 1 el suiker
- ½ tl zout
- 1 tl pimentkorrels
- 75 ml azijn
- 75 ml water

Overig:
- 4 zachte witte bollen of Surinaamse puntjes

Bereiding

1. Zoetzuur maken (4 uur van tevoren)
Snijd de komkommer in dunne plakjes en de rode ui in halve ringen.
Doe in een kom samen met suiker, zout, pimentkorrels, azijn en water.
Roer goed door en laat minstens 4 uur intrekken in de koelkast.

2. Kip voorbereiden
Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Snipper de ui, hak de knoflook en gember fijn. Verwijder eventueel de zaadjes van de madame-jeanette en snijd fijn (pas op: pittig!).

3. Afbakken
Verhit een ruime scheut zonnebloemolie in een pan. Fruit de knoflook, ui, gember en madame-jeanette op middelhoog vuur.
Voeg de kerrie masala en het maggiblokje toe. Laat dit kort meebakken tot het gaat geuren.

4. Kip toevoegen
Doe de kip erbij en bak op middelhoog vuur tot het goudbruin is.
Voeg een klein beetje ketjap toe en dek de pan af. Laat nog 5–10 minuten zachtjes garen zodat de kip lekker mals wordt.

5. Opbouwen
Snijd de broodjes open. Begin met wat zuur, dan een flinke schep kerriekip en nog wat extra zuur erbovenop.

Eetsmakelijk!

Lekker met een koud drankje erbij of wat extra pittige saus als je durft.