Brownies
Fudge Brownies 🍫🥄
Donker, rijk en smeuïg van binnen – met een shiny bovenkant en chunky stukjes chocola erdoor. Deze brownies zijn serious business.
Ingrediënten (voor 1 bakvorm ± 20x20 cm)
- 225 g pure chocolade (voor het beslag)
- 50 g pure chocolade (fijngehakt, om erdoor te spatelen)
- 170 g ongezouten roomboter
- 250 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 tl vanille-extract
- 95 g bloem (gezeefd)
- 30 g cacaopoeder (gezeefd)
- ½ tl zout
- (Optioneel: handje gehakte hazelnoten of walnoten)
Bereidingswijze
-
Chocola voorbereiden
Hak de chocolade en smelt 225 g au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen tot lauw. -
Boter & suiker kloppen
Smelt de boter en klop samen met de suiker tot het licht en romig is. -
Eieren & vanille erbij
Voeg de eieren en vanille toe en klop lang en luchtig – dit maakt ze fudgy. -
Chocolade mengen
Voeg de gesmolten chocolade toe zodra hij lauw is. Meng tot egaal beslag. -
Droge mix erdoor
Zeef bloem, cacao en zout boven de kom. Spatel dit er rustig doorheen. -
Chocola & noten toevoegen
Voeg de overige 50 g chocolade en eventueel noten toe. -
In de oven
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Bak 20–30 minuten op 180°C. Het midden mag nog zacht zijn. -
Afkoelen & serveren
Laat volledig afkoelen voor je aansnijdt. Serveer in blokjes met een glaasje melk.
Tips
- Shiny top? Klop de eieren en suiker goed luchtig en gebruik echte chocola.
- Extra fudgy? Korter bakken en goed laten afkoelen.
- Bewaren: luchtdicht op kamertemperatuur 3–4 dagen, of invriezen per stuk.