Brownies

Fudge Brownies 🍫🥄

Donker, rijk en smeuïg van binnen – met een shiny bovenkant en chunky stukjes chocola erdoor. Deze brownies zijn serious business.

Ingrediënten (voor 1 bakvorm ± 20x20 cm)

  • 225 g pure chocolade (voor het beslag)
  • 50 g pure chocolade (fijngehakt, om erdoor te spatelen)
  • 170 g ongezouten roomboter
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 95 g bloem (gezeefd)
  • 30 g cacaopoeder (gezeefd)
  • ½ tl zout
  • (Optioneel: handje gehakte hazelnoten of walnoten)

Bereidingswijze

  1. Chocola voorbereiden
    Hak de chocolade en smelt 225 g au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen tot lauw.
  2. Boter & suiker kloppen
    Smelt de boter en klop samen met de suiker tot het licht en romig is.
  3. Eieren & vanille erbij
    Voeg de eieren en vanille toe en klop lang en luchtig – dit maakt ze fudgy.
  4. Chocolade mengen
    Voeg de gesmolten chocolade toe zodra hij lauw is. Meng tot egaal beslag.
  5. Droge mix erdoor
    Zeef bloem, cacao en zout boven de kom. Spatel dit er rustig doorheen.
  6. Chocola & noten toevoegen
    Voeg de overige 50 g chocolade en eventueel noten toe.
  7. In de oven
    Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Bak 20–30 minuten op 180°C. Het midden mag nog zacht zijn.
  8. Afkoelen & serveren
    Laat volledig afkoelen voor je aansnijdt. Serveer in blokjes met een glaasje melk.

Tips

  • Shiny top? Klop de eieren en suiker goed luchtig en gebruik echte chocola.
  • Extra fudgy? Korter bakken en goed laten afkoelen.
  • Bewaren: luchtdicht op kamertemperatuur 3–4 dagen, of invriezen per stuk.