Buldak Noodles
LUXE BULDAK NOODLES MET NOTEN & BOSUI 🌶️🍜🥜
Pittige woknoedels met een boost van knoflook, gember en doubanjiang. Afgetopt met krokant geroosterde noten en sesam, en afgemaakt met bosui voor die frisse bite.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 porties noedels (buldak of andere instant noodles, zonder saus gebruiken als je eigen maakt)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, fijngehakt
- 2 bosuitjes, gescheiden in wit en groen deel
- 1 eetlepel doubanjiang (gefermenteerde bonenpasta)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel buldak saus (optioneel, voor extra pit)
- ½ theelepel chiliflakes (meer/minder naar smaak)
- Handje ongezouten pinda’s of cashewnoten
- 1 eetlepel sesamzaad
- Olie om in te bakken
Bereidingswijze
1. Voorbereiden
Snijd de bosui: het witte en groene deel apart houden. Hak de knoflook en gember fijn. Kook de noodles volgens verpakking en giet af.
2. Noten en sesam roosteren
Rooster de noten en het sesamzaad kort in een droge pan tot goudbruin. Zet apart.
3. Saus en smaakmakers wokken
Verhit een beetje olie in een wok of diepe pan. Fruit de knoflook, gember en het witte deel van de bosui tot ze beginnen te geuren. Voeg dan de chiliflakes toe.
4. Noedels erbij
Voeg de gekookte noedels toe aan de pan. Doe de doubanjiang, sojasaus, sesamolie en eventueel een klein beetje buldak saus erbij. Goed omscheppen tot alles gecoat is.
5. Afmaken & serveren
Voeg de geroosterde noten, sesam en het groene deel van de bosui toe. Meng nog kort door en serveer direct.
Tips
- Minder pittig? Laat de buldak saus of een deel van de chiliflakes weg.
- Meer bite? Voeg fijngehakte wortel, paprika of taugé toe bij het wokken.