Chicken Tenders

Chicken Tenders 🍗🥛

Malse stukjes kipfilet, gemarineerd in karnemelk met kruiden en dubbel gepaneerd voor die perfecte bite. Simpel, snel en onwijs lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Kip & marinade:
- 600 g kipfilet
- 300 ml karnemelk
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kipkruiden
- ½ theelepel MSG (optioneel)

Paneermix:
- 200 g bloem
- 50 g maïzena
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kipkruiden
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel peper

Bereidingswijze

1. Kip marineren
Snijd de kipfilet in gelijke, langwerpige stukken. Meng de karnemelk met de kruiden en MSG, voeg de kip toe en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.

2. Paneermix maken
Meng bloem, maïzena en alle kruiden in een diepe kom.

3. Dubbel paneren
Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken. Druk in de bloem-mix, dip dan weer terug in de marinade (kort), laat opnieuw uitlekken en paneer nog een keer in de bloem. Goed aandrukken voor een stevige korst.

4. Frituren
Verhit olie tot 175°C. Frituur de tenders in porties 5 minuten tot goudbruin en gaar vanbinnen. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tips

  • Serveer met sriracha mayo, honing-mosterd of spicy ranch.
  • Wil je ze extra krokant? Laat ze 5 minuten rusten na paneren vóór het frituren.