Chili Con Carne
Chili Con Carne Met Zelfgemaakte Tortilla’s 🌶️🌽
Pittige, rokerige chili met rijke smaken en zelfgemaakte tortilla’s on the side. Deze klassieker is allesbehalve saai. Perfect comfortfood met een beetje vuur 🔥 en veel smaak. Klaar in één pan, met toppings die het afmaken.
Ingrediënten
Voor de chili:
- 500g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 jalapeño peper, fijngehakt
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 kopje rundvleesbouillon
- 2 el bruine suiker
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
- Zout & peper
- Olijfolie om in te bakken
Voor de tortilla’s:
- 1 kopje maïsmeel
- Snufje zout
- ± ½ kopje water
- Extra olijfolie om te bakken
Garnering:
- Crème fraîche of zure room
- Verse koriander, gehakt
- Limoenpartjes
Bereiding
1. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit ui, knoflook en jalapeño 3–4 minuten tot zacht.
2. Voeg het gehakt toe en bak rul tot het donkerbruin is.
3. Doe de groene paprika, tomaten en tomatenpuree erbij. Bak 5 minuten mee.
4. Voeg tomatenblokjes, bouillon, suiker en alle kruiden toe. Roer goed door.
5. Laat op laag vuur sudderen, afgedekt, 30–60 minuten tot dik en smaakvol.
6. Bereid intussen de tortilla’s: meng maïsmeel en zout. Voeg water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat rusten, vorm tot platte rondjes en bak ze met wat olijfolie goudbruin aan beide kanten.
7. Serveer de chili met tortilla’s, crème fraîche, koriander en limoen.