Chocolade Truffels
Chocolade Truffels 🍫✨
Zacht, romig en intens van smaak. Met verse slagroom, vanillemerg en pure chocola. Afgewerkt met cacao voor die oldschool chique look.
Ingrediënten (voor ± 20 truffels)
- 250 g roomboter (kamertemperatuur)
- 200 g poedersuiker
- 150 g verse slagroom
- ½ vanillestokje
- 400 g pure chocolade
- Snufje zeezout
- Cacaopoeder om te bedekken (Blooker is top 👌)
Bereidingswijze
-
Vanillemengsel maken
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met poedersuiker op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg merg én stokje toe, laat zachtjes trekken (niet koken). Laat volledig afkoelen en verwijder het stokje. -
Botervulling kloppen
Klop de boter romig. Voeg langzaam het afgekoelde vanillemengsel toe. Mix 5–7 minuten tot een luchtige, stevige crème. -
Vorm & invries
Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit dopjes op bakpapier. Vries minimaal 1 uur in tot stevig. -
Chocolade smelten
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg een snufje zeezout toe. Laat iets afkoelen tot handwarm. -
Dompelen & afwerken
Doop bevroren truffels in de chocolade, laat afdruipen en rol meteen door cacaopoeder. Laat opstijven op bakpapier in de koelkast.
Tips
- Zeef de cacao voor een mooi egaal laagje.
- Voor extra crunch: roer fijngehakte hazelnoten door de gesmolten chocola.
- Bewaren: luchtdicht in de koelkast tot 1 week. Invriezen kan ook.