Hash Browns
Cheesy Hash Browns 🧄🧀🥔
Krokant gefrituurde aardappelkoekjes met ui, knoflook en gesmolten kaas. Perfect als snack, bijgerecht of als onderdeel van een ontbijt.
Ingrediënten (voor ± 8 stuks)
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g geraspte kaas
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
1. Aardappels voorbereiden
Schil de aardappels, was ze en rasp ze grof. Leg ze direct in een kom met ijswater en laat 5–10 minuten staan.
2. Uitlekken & drogen
Giet de aardappels af en wring ze goed uit met een schone theedoek of keukenpapier. Hoe droger, hoe krokanter.
3. Mix maken
Doe de aardappelrasp in een kom met de ui, knoflook, kaas, bloem, ei, zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar.
4. Koelen
Dek de kom af en laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor blijft het straks beter samen in de pan.
5. Vormen & frituren
Vorm mooie platte rondjes van het mengsel. Frituur in hete olie (175–180°C) tot goudbruin en krokant, ongeveer 3–4 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Serveer warm, eventueel met ketchup, zure room of een spicy dip. Ook lekker als vulling voor een sandwich of bij een brunch.