Honey Glazed Garlic Wings
Honey Glazed Garlic Wings 🍯🧄🍗
Malse platte vleugels gemarineerd in tandoori-kruiden, gegaard in de oven en gelakt met een glanzende knoflook-honing glaze. Knapperig van buiten, juicy van binnen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de kip:
- 1 kg platte kipvleugels
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl tandoori masala
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2–3 el olijfolie
Voor de glaze:
- 60 ml honing
- 50 ml sojasaus
- 250 ml water
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 klontje boter
Topping:
- Fijngehakte verse bieslook (optioneel)
Bereidingswijze
1. Kip marineren
Was de kip goed. Meng met alle kruiden en een flinke scheut olijfolie. Wrijf goed in en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast (langer = meer smaak).
2. Glaze maken
Smelt boter in een pan. Fruit sjalot en knoflook tot glazig. Voeg dan sojasaus, water, basterdsuiker en honing toe. Roer en laat op laag vuur pruttelen tot de saus licht indikt (± 10 min).
3. Kip voorbakken
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip op een rooster of bakplaat met bakpapier. Bak 25 minuten.
4. Laklaag aanbrengen
Haal de kip uit de oven. Bestrijk met de glaze en draai om. Smeer ook de andere kant in. Zet 10 minuten terug in de oven.
5. Herhalen & aflakken
Haal eruit, opnieuw draaien & insmeren met glaze. Nogmaals 10 minuten in de oven. Herhaal één laatste keer met de rest van de glaze en vleessappen uit de schaal. Laat de laatste 5 minuten karamelliseren.
6. Serveren
Serveer warm, bestrooid met fijngesneden bieslook. Lekker met rijst, friet of als snack.