Hot Chocolate

ITALIAN HOT CHOCOLATE – CIOCCOLATA CALDA 🇮🇹🍫🔥

Dik, romig en intens. Geen standaard choco, maar de echte: met pure chocolade, een zijdezachte structuur en volle smaak. Perfect op koude dagen, of gewoon als je jezelf iets gunt.

Ingrediënten (voor 2 kopjes)

  • 250 ml volle melk
  • 100 g pure chocolade (minstens 70%, fijngehakt) 💪🏽
  • 15 g cacaopoeder (ongezoet)
  • 15 g maïzena
  • 2 el suiker (meer of minder naar smaak)
  • Snufje zout
  • Optioneel: ½ tl vanille-extract of een snuf kaneel 💪🏽
  • Slagroom (voor topping) 💪🏽

Bereidingswijze

1. Droge mix maken
Zeef de cacaopoeder en maïzena in een kommetje. Voeg de suiker en een snufje zout toe. Meng alles goed door.

2. Melk verwarmen
Giet de melk in een steelpan en zet op laag vuur. Voeg het cacaomengsel toe en klop met een garde tot het volledig is opgelost.

3. Chocolade erin
Voeg de gehakte pure chocolade toe. Blijf roeren tot het helemaal is gesmolten en een gladde massa vormt.

4. Laten indikken
Blijf op laag vuur roeren. Na 3–5 minuten begint de maïzena z’n werk te doen en wordt het lekker dik en fluweelzacht.

5. Serveren
Giet de warme chocolade in kopjes. Werk af met slagroom, extra cacaopoeder of een beetje geraspte chocolade.

Tips

  • Nóg dikker? Voeg 1–2 g extra maïzena toe.
  • Vegan maken? Gebruik barista-havermelk en pure plantaardige chocolade.
  • Extra twist? Voeg een scheutje espresso toe voor een mokka vibe ☕️