Jalapeno Cheese Poppers
Jalapeño Cheese Poppers 🌶️🧀🔥
Crispy gefrituurde kaasballetjes met jalapeño, roomkaas, mozzarella en cheddar. Pittig, smeuïg van binnen en goudbruin krokant van buiten.
Ingrediënten (voor ± 10 poppers)
- 2–3 jalapeño's (zaadlijsten verwijderd, fijngehakt)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g roomkaas (MonChou)
- 100 g mozzarella, geraspt
- 50 g cheddar, geraspt
- ¼ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl uienpoeder
Voor het paneren:
- 1 ei
- 50 g bloem
- 100 g paneermeel
Om te frituren:
- Zonnebloemolie
Topping (optioneel):
- Verse bieslook, fijngesneden
- Een lekkere saus (bijv. sweet chili, sriracha mayo of knoflooksaus)
Bereidingswijze
1. Vulling maken
Meng mozzarella, cheddar, roomkaas, jalapeño, knoflook, zout, peper, paprika- en uienpoeder in een kom. Was je handen goed na het snijden van de pepers.
2. Balletjes vormen
Draai kleine balletjes van het mengsel (ter grootte van een walnoot). Zet even in de vriezer of koelkast voor 10–15 minuten zodat ze stevig worden.
3. Dubbel paneren
Haal elk balletje eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei, dan door paneermeel. Herhaal: weer door het ei en opnieuw door het paneermeel. Gebruik 1 natte en 1 droge hand.
4. Frituren
Verhit de olie tot 180°C. Frituur de poppers 2 minuten tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Serveren
Garneer met verse bieslook en serveer direct met je favoriete saus.