Kaasfondue
Kaasfondue 🫕🧀
Romige fondue van Old Amsterdam & Beemster kaas, op smaak gebracht met peper en een scheutje worcestersaus. Easy comfort food voor een gezellige avond.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g oude Beemster kaas, geraspt
- 400 g Old Amsterdam, geraspt
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g bloem
- 750 ml volle melk
- 1 theelepel zwarte peper
- 1–2 eetlepels worcestersaus
Voor erbij:
- Stokbrood
- Komkommer
- Snoeptomaatjes
- Paprika (in reepjes)
- Worteltjes
- (Optioneel) gebakken vleesreepjes of gehaktballetjes
Bereidingswijze
1. Roux maken
Smelt de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Zodra het pruttelt, voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Roer goed tot een gladde pasta ontstaat (roux).
2. Melk toevoegen
Voeg de melk geleidelijk toe, al roerend met een garde. Zorg dat het mengsel glad blijft. Laat kort indikken op laag vuur.
3. Kaas smelten
Voeg de geraspte kaas in porties toe en blijf roeren tot alles gesmolten is en je een egale kaassaus hebt.
4. Op smaak brengen
Voeg peper en worcestersaus toe. Roer goed door. Proef en pas eventueel aan naar smaak.
5. Serveren
Serveer direct warm in een fonduepan of kom met je favoriete dips zoals stokbrood, groenten of vlees.