Kapsalon

Homemade Kapsalon 🍟🍗🧄

Zelfgemaakte döner op crispy friet, met gesmolten kaas, frisse salade en natuurlijk knoflook- en sambalsaus. Beter dan van de shoarmatent.

Ingrediënten (voor 2–3 porties)

Voor de kipdöner:
- 600 g kippendij
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 tl kipkruiden pikant
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl oregano
- ½ tl tijm
- ½ tl mosterdzaad (gemalen)
- 2 el zonnebloemolie

Voor de friet:
- 4 middelgrote aardappelen
- Olie om in te frituren
- Snuf zout

Voor de topping:
- Handje geraspte kaas (bijv. mozzarella of Gouda)
- IJsbergsla, fijngesneden
- 1 tomaat, in blokjes
- ¼ komkommer, in halve plakjes
- 1 kleine rode ui, in ringen

Saus:
- Knoflooksaus
- Sambal

Bereidingswijze

1. Kipdöner maken
Snijd de kippendijen in repen. Meng met alle kruiden en olie, masseer goed in. Laat minimaal 1 uur marineren.
Rijg eventueel aan een spies of bak los in een pan of oven (200°C, 25–30 min tot gaar en goudbruin). Draai halverwege om.

2. Frietjes voorbereiden
Schil en snijd aardappels in frietvorm. Laat 10 min weken in koud water met zout.
Giet af en dep goed droog. Frituur 4 min op 160°C (niet bruin laten worden), haal eruit en laat 15 min rusten.
Frituur daarna 2e keer op 180°C tot goudbruin en krokant. Bestrooi met zout.

3. Opbouwen
Verdeel friet over een ovenschaal of bakje.
Leg daar de kipdöner op.
Strooi er royaal geraspte kaas over. Zet kort onder de grill tot gesmolten.

4. Afmaken
Beleg met sla, tomaat, komkommer en ui.
Lepel knoflooksaus en sambal eroverheen.

Serveren

Serveer warm, met extra saus aan de zijkant als dip. Perfect voor een avondje comfortfood 🔥