Karamel Popcorn

Karamel Popcorn 🍿🔥🍯

Perfect gepofte mais met een laagje knapperige karamel. Zoet, zout en met een lekkere crack bij elke hap.

Ingrediënten (voor 1 bakplaat)

Voor de popcorn:

  • 1 el olie
  • 75 g pofmaïs

Voor de karamelsaus:

  • 100 g water
  • 200 g kristalsuiker
  • 15 g boter
  • Snufje zout (1/8 tl)
  • Snufje baksoda (1/8 tl)

Bereidingswijze

1. Popcorn maken
Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de mais toe als de olie heet is (test met 1 korrel – als die draait of sist is het heet genoeg). Deksel erop! Schud de pan af en toe voorzichtig tijdens het poppen. Haal van het vuur zodra je 3 seconden geen pop meer hoort. Zet apart.

2. Karamelsaus maken
Doe water en suiker in een steelpan. Laat zonder roeren koken tot het goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg direct de boter toe. Roer tot het gesmolten is. Voeg zout en baksoda toe – het schuimt een beetje op, dat is normaal.

3. Afmaken
Giet de hete karamelsaus over de popcorn in een grote kom. Meng snel met een ingevette spatel tot alles bedekt is. Verspreid de popcorn meteen op bakpapier in een enkele laag zodat het niet samenplakt.

Tips

  • Wil je hem extra crunchy? Bak de popcorn na in de oven: 20 min op 120°C, af en toe omscheppen.
  • Makkelijk mengen? Gebruik een kom met anti-aanbaklaag of een siliconen mat.
  • Liever minder zoet? Halveer de hoeveelheid karamelsaus en mix met ongezoete popcorn.