Kibbeling met Ravigottesaus

Kibbeling Met Ravigottesaus 🐟

Perfect goudbruin gebakken stukjes vis in kruidig beslag, geserveerd met zelfgemaakte ravigottesaus. Echt zo’n snack waar je niet genoeg van krijgt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de kibbeling:
- 500 g witte visfilet (kabeljauw, koolvis of schelvis)
- Zout en peper (voor de vis)
- Plantaardige olie om in te frituren

Voor het beslag:
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 ei
- 150 ml koud water of bier (voor een luchtiger resultaat)

Voor de ravigottesaus:
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el citroensap (of witte wijnazijn)
- 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el augurken, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 el verse bieslook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak

Bereiding

1. Ravigottesaus maken (mag vooraf):
Meng mayonaise, mosterd en citroensap in een kom.
Voeg de fijngesneden sjalot, kappertjes, augurk, peterselie en bieslook toe.
Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik.

2. Vis voorbereiden:
Snijd de vis in hapklare stukjes (3-4 cm). Dep droog met keukenpapier en bestrooi licht met zout en peper.

3. Beslag maken:
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Voeg het ei toe en schenk het koude water of bier er langzaam bij.
Roer tot een glad beslag, ongeveer zo dik als pannenkoekenbeslag.

4. Frituurolie verhitten:
Verhit plantaardige olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C. Zorg dat er genoeg olie is om de vis volledig onder te dompelen.

5. Kibbeling frituren:
Haal de visstukken door het beslag. Laat overtollig beslag even afdruipen en leg ze voorzichtig in de olie.
Frituur in kleine porties goudbruin en krokant – ongeveer 3 à 4 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer warm met de ravigottesaus. Lekker met friet of gewoon zo als snack.