Kip Lasagne
Kip Lasagne 🍗🧄🧀
Huisgemaakte lasagne met kip, een kruidige tomatensaus en romige bechamel. Alles zelfgemaakt, van pastadeeg tot topping — geen shortcuts.
Ingrediënten (voor 6–8 personen)
Voor de saus:
- Olijfolie of zonnebloemolie
- 1 hele knoflook, fijngehakt
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 1 kg kipfilet, in blokjes
- 3 blikjes tomatenblokjes
- 1 pot bolognesesaus
- Sriracha saus (naar smaak)
- Sojasaus (naar smaak)
- Worcestersaus (naar smaak)
Kruiden:
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl chili poeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- Zwarte peper (naar smaak)
- Kipkruiden (naar smaak)
Voor het pastadeeg:
- 500 g 00-bloem
- 5 eieren
- Water tot totaalgewicht 250 g (eieren + water)
Voor de bechamelsaus:
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g bloem
- 700 ml melk
- 50 g geraspte kaas
- Zout & peper naar smaak
Topping:
- Extra geraspte kaas
- 2 mozzarella's, in plakjes
Bereidingswijze
1. Tomatensaus maken
Verhit olie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak tot goudbruin. Kruid met zout, peper, kipkruiden, basilicum, oregano, chili en Italiaanse kruiden. Voeg tomatenblokjes en bolognesesaus toe. Breng op smaak met sojasaus, sriracha en worcestersaus. Laat rustig inkoken.
2. Pastadeeg maken
Meng de bloem met de eieren (en water tot totaal 250 g). Kneed tot een stevig deeg. Laat 30 minuten rusten, afgedekt. Rol daarna uit tot dunne vellen en snijd in rechthoekige pastabladen.
3. Bechamelsaus maken
Smelt boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg langzaam melk toe, blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout, peper en geraspte kaas.
4. Lasagne opbouwen
Vet een ovenschaal in. Begin met een laag tomatensaus op de bodem.
- Pastabladen
- Tomatensaus
- Bechamelsaus
- Geraspte kaas
Herhaal tot alles op is. Eindig met een royale laag bechamelsaus en beleg met plakjes mozzarella.
5. Oven in
Bak 30–40 minuten op 175°C tot de lasagne goudbruin en bubbelend is.