Kokos Makronen

Kokosmakronen Met Chocolade 🥥🍫

Goudbruine buitenkant, zacht en chewy vanbinnen. Licht gezoet, met een frisse touch van citroen en een dipje choc voor die extra finish.

Ingrediënten (voor ± 12 makronen)

  • 175 g geraspte kokos
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 50 g bloem (gezeefd)
  • 3 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • Snufje zout
  • Pure chocolade (voor topping/dip)
  • Extra kokosrasp (optioneel, voor decoratie)

Bereidingswijze

1. Eiwitten opkloppen
Ontvet je mengkom met een halve citroen en keukenpapier.
Splits de eieren zorgvuldig (géén eigeel bij je eiwit).
Klop de eiwitten stijf tot je de kom op z’n kop kan houden zonder drama.

2. Droge mix maken
Meng in een andere kom de kokos, bloem (gezeefd), basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp en een snuf zout.

3. Samenvoegen
Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door de kokosmix. Niet mixen, maar echt luchtig erdoorheen vouwen.

4. Vormen
Gebruik een ijslepel of natte handen (heet water werkt top tegen plakken).
Schep bolletjes op een bakplaat met bakpapier.

5. Bakken
Bak in een voorverwarmde oven op 155°C (boven/onderwarmte) voor 15–20 minuten tot licht goudbruin aan de randjes.
Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Afwerking (optioneel maar aanbevolen)

  • Smelt wat pure chocolade au bain-marie.
  • Dip de onderkant van elke makroon in de chocola óf drizzle eroverheen.
  • Bestrooi eventueel met wat extra kokosrasp voor die bougie touch.