Loempia's

Loempia’s Met Kippendij & Groenten 🐓

Knapperig van buiten, juicy van binnen – dit zijn loempia’s zoals je ze wilt.
Gevuld met malse kippendij en een flinke portie groenten, perfect als snack of avondeten. Je kunt ze frituren, maar ook airfryen of bakken in de oven. Net waar je zin in hebt.

Ingrediënten

Voor de vulling:
- 700 g kippendijfilet
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el ketjap marinade
- 2 uien, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Groenten & extra’s:
- 1 prei, in ringen
- 1 winterpeen, in reepjes
- 3 cm gember, geraspt
- 1 paprika, in reepjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- ½ Chinese kool, fijn gesneden
- 100 g taugé
- 100 g mihoen (geweekt in heet water, grof gehakt)

Voor het rollen:
- Filodeeg (ontdooid volgens verpakking)
- 1 el bloem + 1 el water (plakpapje)

Bereidingswijze

1. Marineer de kip
Snijd de kippendij in kleine stukjes. Meng met zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en ketjap marinade. Laat minstens 15 minuten intrekken.

2. Bak de kip
Verhit wat olie in een wok of diepe pan. Bak de kip goudbruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort mee tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet apart.

3. Wok de groenten
Voeg opnieuw een beetje olie toe. Roerbak prei, wortel, gember, paprika, rode peper en Chinese kool op hoog vuur. Niet te lang – een beetje bite is lekker.

4. Voeg mihoen & kip toe
Doe de taugé en geweekte mihoen erbij, roer goed door. Voeg daarna de kip weer toe. Meng alles en laat de vulling daarna goed afkoelen.

5. Loempia’s rollen
Meng bloem en water tot een papje. Leg een vel filodeeg neer, schep wat vulling op één hoek. Vouw de zijkanten naar binnen, rol op en plak dicht met het papje.

6. Bakken maar
Kies je stijl:
- Frituren: 180°C tot goudbruin.
- Oven: 200°C, insmeren met olie, 20–25 min.
- Airfryer: 200°C, 10–15 min, halverwege draaien.

Tips

  • Vooruit maken? Je kunt de loempia’s invriezen (rauw).
  • Extra smaak? Dip ze in zoete chilisaus.