Luxe Tosti

Gouden Tosti Met Drie Kazen 🧈🧅🧀

Goudbruin gebakken in roomboter, gevuld met gekarameliseerde ui en een trio van geraspte mozzarella, Goudse en Parmezaanse kaas. Simpel, luxe, verslavend lekker.

Ingrediënten

- 2 sneetjes wit brood
- 50 g geraspte mozzarella
- 2 plakken jonge Goudse kaas
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 1 klontje roomboter (voor de pan)
- Extra roomboter (om het brood mee te besmeren)
- Snufje zout & eventueel een beetje suiker (voor het karamelliseren)

Bereidingswijze

1. Ui karamelliseren
Verhit een klontje roomboter in een pan op laag vuur. Bak de uienringen langzaam (10-15 min) tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg een snufje zout toe en eventueel een klein beetje suiker om het karamelliseren te versnellen.

2. Tosti bouwen
Besmeer één kant van beide sneetjes wit brood met roomboter. Beleg de niet-beboterde kant met geraspte mozzarella, Goudse kaas, Parmezaanse kaas en gekarameliseerde ui. Sluit met het andere sneetje brood, beboterde kant aan de buitenkant.

3. Bakken in de pan
Verhit een pan op middelhoog vuur. Bak de tosti aan beide kanten goudbruin en krokant, tot de kaas gesmolten is. Druk zachtjes aan met een spatel voor die ultieme crunch.

Tips

  • Nog meer smaak? Voeg een snufje chili flakes toe of serveer met een dipsausje zoals truffelmayonaise.
  • Geen pan? Je kunt ‘m ook airfryen of bakken in een contactgrill.