Mac And Cheese

Mac & Cheese Deluxe 🧀🔥

Romige bechamel met zes soorten kaas, pittige touch en een ovenfinish tot goudbruine perfectie. Beter dan boxed – dit is de real deal.

Ingrediënten (voor 4–5 personen)

Pasta:
- 450 g elleboogmacaroni
- Zout
- Scheutje olie

Bechamelsaus:
- 115 g ongezouten roomboter
- 75 g bloem
- 750 ml volle melk
- 2 eieren (licht losgeklopt)
- 1 theelepel mosterd (of mosterdpoeder)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 12 g zout
- 5 g zwarte peper

Kaasmix:
- 225 g scherpe cheddar
- 225 g milde cheddar
- 225 g Goudse kaas
- 225 g Beemster kaas
- 225 g oude kaas
- 225 g Edammer kaas

Bereidingswijze

1. Macaroni koken
Breng een pan water met zout en een scheut olie aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook 7 minuten (al dente). Giet af en doe in een grote ovenschaal.

2. Bechamel maken
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer 2–3 min tot een roux ontstaat. Voeg de melk geleidelijk toe en blijf roeren tot het een gladde saus is. Laat zachtjes indikken.
Haal van het vuur en roer de eieren, mosterd, knoflookpoeder, cayenne, zout en peper erdoor.

3. Kaas toevoegen
Voeg alle kaas (behalve een klein beetje om te toppen) toe aan de saus en roer tot het deels gesmolten is. Giet dit over de macaroni en roer goed door.

4. Bakken
Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Haal eruit, roer nog één keer goed zodat de kaas gelijkmatig verdeeld is. Strooi de resterende kaas erbovenop.

5. Finishen
Bak nog 20–25 minuten tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.

Serveren

Laat even afkoelen voor serveren. Lekker met een frisse salade of als side bij kip, ribs of hot wings.