Oranje Bossche Bollen

Oranje Bossche Bollen 🧡🍊🎉

Luchtige soesjes gevuld met zoete slagroom en afgetopt met een glanzende oranje chocoladelaag. De showstopper van elk feestje!

Ingrediënten (voor ± 20 stuks)

  • Voor de soezen:
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • Snufje zout

  • Voor de slagroomvulling:
  • 1 liter slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • (Optioneel: klopfix of vanillesuiker)

  • Voor oranje glazuur:
  • 250 g kristalsuiker
  • 80 g water
  • 125 g witte chocolade
  • Paar druppels oranje kleurstof

  • Voor pure chocoladeglazuur (alternatief):
  • 250 g kristalsuiker
  • 80 g water
  • 125 g pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Soezen maken
    Verwarm melk, water, boter en zout tot het kookt. Voeg bloem toe, roer stevig tot een deegbal ontstaat. Laat kort afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe, mix tot glad beslag. Spuit bolletjes op bakpapier. Bak 15 minuten op 200°C. Laat volledig afkoelen.
  2. Slagroomvulling
    Klop slagroom met suiker (en eventueel klopfix/vanille). Vul een spuitzak en spuit in de afgekoelde soezen.
  3. Oranje glazuur maken
    Kook suiker en water tot opgelost. Voeg witte chocolade toe, roer glad. Kleur met oranje kleurstof. Laat iets afkoelen tot het dik maar nog vloeibaar is.
  4. Dippen & serveren
    Doop de bovenkant van elke gevulde soes in het glazuur. Laat uitharden op een rooster. Garneer eventueel met fruit, eetbare glitter of mini-vlaggetje.

Tips

  • Beste op de dag zelf, maar ongevulde soezen kun je bewaren (luchtdicht).
  • Afwisselen? Maak ook een paar met pure chocoladeglazuur!