Pasta Salade Kip
Pasta Salade 🥗🐓
Frisse pastasalade met gegrilde kip en honing-mosterd dressing
Een makkelijke, frisse maaltijdsalade met goed gekruide kip, een romige dressing en een lekkere bite van pijnboompitjes en croutons. Ideaal voor lunch of een lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Pasta & basis:
- 200 g fusilli
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el zwarte peper
Kip:
- 600 g kippendijen
- 2 el ketjap marinade
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 3 tl pikante kipkruiden
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- Olie om in te bakken
Overige ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 g ijsbergsla
- ⅓ komkommer
- 100 g cherrytomaatjes
- ½ ui
- 75 g geroosterde pijnboompitten
- Croutons
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
Dressing:
- 1 el honing-mosterd
- 2 el mayonaise
Bereiding
1. Pasta koken:
Breng water aan de kook met 2 kippenbouillonblokjes. Kook de fusilli hierin gaar. Roer regelmatig zodat het niet plakt. Giet af, doe in een schaal met 2 el zonnebloemolie en 2 el zwarte peper. Hussel goed en laat afkoelen.
2. Eieren koken:
Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd in parten.
3. Kip kruiden & bakken:
Marineer de kippendijen met ketjap marinade, uienpoeder, knoflookpoeder, kipkruiden, basilicum, paprikapoeder, zout en peper.
Verhit olie in een pan en grill de kip gaar. Snijd daarna in stukjes.
4. Groente snijden:
Snijd de sla grof, de komkommer in halve plakjes, de tomaatjes doormidden en de ui in dunne ringen.
5. Dressing maken:
Meng honing-mosterd en mayonaise tot een gladde dressing.
6. Samenstellen:
Doe de pasta, kip, eieren, sla, komkommer, tomaat en ui in een grote schaal. Voeg de dressing toe en hussel goed door.
7. Afmaken:
Garneer met pijnboompitten, croutons, parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum.
Klaar! Een salade met pit, crunch en romigheid in één.