Roti Kip Masala

Roti Met Kip Masala 🫓🍗🥔

Zelfgemaakte roti met kruidige aardappelvulling, geserveerd met kip in romige masala, kousenband en ei. Eten met je handen? Zeker weten.

Ingrediënten (voor ± 4 personen)

Roti pannenkoeken (deeg):
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 150 ml water
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 4 el olijfolie

Aardappelvulling (voor in de roti):
- 3–4 aardappels
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode peper (fijngehakt of geperst)
- 1 tl gemalen komijnzaad
- Zout & peper naar smaak

Kip Masala:
- 600 g kippendijen
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 aardappels, in blokjes
- 250 g kousenband
- 4 eieren
- 2 tl tandoori masala (of andere masala naar smaak)
- 400 ml kokosmelk
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 habanero peper (heel laten of inkerven)
- 1 el maïzena + beetje water
- Olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Deeg maken voor roti
1. Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en olijfolie in een kom.
2. Voeg beetje bij beetje water toe en kneed tot een soepel deeg.
3. Smeer licht in met olie, dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.

2. Aardappelvulling maken
1. Schil, was en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook ze in 15 minuten gaar en giet af.
2. Prak de aardappels fijn en meng met knoflook, rode peper, gemalen komijn, zout en peper. Laat afkoelen.

3. Kip masala maken
1. Kook de eieren hard (10 min), pel en zet apart.
2. Was en snijd de kippendijen. Marineer eventueel met wat peper, zout en masala.
3. Verhit olie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de masala toe en laat kort meebakken.
4. Doe de kip erbij en bak tot gaar. Voeg dan kokosmelk, bouillonblokjes, aardappelblokjes en de hele habanero toe. Laat zachtjes 20 minuten pruttelen.
5. Voeg dan de eieren en kousenband toe, dek af en laat nog 20 minuten pruttelen.
6. Maak de saus dikker met een papje van maïzena en water. Roer goed door.

4. Roti vullen & bakken
1. Verdeel het deeg in 4–6 stukken. Maak van elk stuk een kommetje en vul met aardappelmengsel. Vouw dicht tot een bol en druk licht plat.
2. Bestuif je werkblad met bloem en rol elk bolletje uit tot een ronde pannenkoek.
3. Bak in een hete pan met een klein beetje olie tot beide kanten goudbruin zijn.

Serveren

Serveer de warme roti's met een schep kip masala, ei, kousenband en wat extra saus. Eet zoals het hoort: lekker met je handen.