Steak Sandwich
Steak Sandwich Met Salsa Verde 🥩🌶️🥪
“Maak die Steak Sandwich — deze hit different.” Perfect gebakken biefstuk, rustend in boter, knoflook & rozemarijn. Geserveerd op knapperig geroosterd brood met een frisse, pittige salsa. Geen poespas. Gewoon smaak.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de steak:
- 2 grote entrecotes of ribeye steaks (± 300 g elk)
- Zout & zwarte peper
- 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels roomboter
Voor de salsa:
- 5 tomaten, in kleine blokjes
- ⅓ rode ui, fijngesneden
- ⅓ witte ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels jalapeño, fijngesneden (optioneel pittig)
- Geraspte schil van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- Handje koriander, fijngehakt
- Zout & peper naar smaak
Voor de sandwich:
- 4 stevige witte bollen of ciabatta’s
- (Optioneel) dun laagje mayonaise of aioli
Bereidingswijze
1. Salsa maken
Meng tomaten, rode en witte ui, knoflook, jalapeño, koriander, limoenzest en -sap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
2. Steak bakken
Dep de steaks droog en bestrooi beide kanten royaal met zout en zwarte peper.
Verhit een pan op hoog vuur tot hij echt heet is. Voeg olie toe.
Leg de steaks in de pan — laat ze liggen tot de onderkant mooi bruin is (ongeveer 1,5 minuut), dan draai je ze om.
Voeg knoflook, boter en rozemarijn toe. Lepel de gesmolten boter over het vlees als een fontein.
Bak nog 1 minuut en haal ze dan uit de pan. Wikkel losjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
3. Brood roosteren
Snijd de broodjes open en rooster beide kanten in een droge pan of broodrooster tot goudbruin.
4. Opbouwen
Snijd de steak in dunne plakjes.
Beleg het brood met steak en lepel de frisse salsa eroverheen.
(Optioneel: smeer eerst een beetje mayo of aioli op het brood voor extra smaak.)
Tips
- Laat je steak altijd rusten, anders verlies je al het sap.
- Deze sandwich is ook lekker met wat rucola of gesmolten kaas eronder voor extra stacked vibes.