Truffel Pasta
Truffelpasta
Een romige, luxe pasta met de diepe smaak van truffel – simpel om te maken en perfect om jezelf (of iemand anders) mee te verwennen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 g pasta (bijv. tagliatelle, fettuccine of pappardelle)
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngehakt (optioneel)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Champignons, in plakjes (hoeveelheid naar smaak)
- 100 ml kookroom of slagroom
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1-2 tl truffelolie (naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse truffel (geraspt) voor extra luxe
Bereidingswijze
-
Pasta koken
Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
Bewaar een klein kopje pastawater voordat je de pasta afgiet. -
Saus maken
Verhit de boter en olijfolie in een pan op laag vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak deze 2 minuten zachtjes.
Voeg daarna de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Giet de room erbij en laat het 2 tot 3 minuten zachtjes inkoken.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Voeg een scheutje pastawater toe om de saus extra romig te maken. -
Pasta mengen
Voeg de pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. -
Serveren
Garneer de pasta met extra Parmezaanse kaas en eventueel geraspte verse truffel.
Serveer direct en geniet van deze romige truffelpasta.
Tip
Wil je een extra diepe smaak? Gebruik truffelboter in plaats van gewone boter!