Wentelteefjes

WENTELTEEFJES 🍞✨

Zachte binnenkant, knapperige buitenkant, met warme kaneeltonen. Simpel, snel en altijd een goed idee — of het nou ontbijt of dessert is.

Ingrediënten (voor 4 sneetjes)

  • 4 plakken oud witbrood (liefst dik en een beetje droog)
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • Boter om in te bakken
  • Toppings: poedersuiker, stroop, vers fruit

Bereidingswijze

1. Voorbereiden
Snijd je brood in mooie plakken — dikke plakken nemen lekker veel op, zonder uit elkaar te vallen.

2. Melkmengsel maken
Kluts de eieren en meng met melk, vanillesuiker, kaneel en een snufje zout.

3. Brood dopen
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoos vuur.
Doop de sneetjes brood in het eimengsel, beide kanten, maar niet te lang – ze moeten niet zompig worden.

4. Bakken
Leg de plakken direct in de hete pan.
Bak aan beide kanten goudbruin en krokant, ongeveer 2–3 minuten per kant. Voeg eventueel extra boter toe na het omdraaien.

Serveren

  • Bestrooi met poedersuiker
  • Voeg een scheutje stroop of honing toe
  • Maak af met vers fruit (aardbeien, blauwe bessen, banaan)

Tips

  • Liever zoeter? Voeg wat kristalsuiker toe aan je melkmengsel.
  • Extra luxe? Serveer met opgeklopte room of een bolletje ijs.
  • Broodsoorten die goed werken: brioche, casinobrood, Turks brood.