White Chocolate Chip Cookies

WHITE CHOCOLATE CHIP COOKIES 🍪🍫🤍

Zachte, chewy cookies met een lichte bite en bomvol romige witte chocolade. Goudbruin van buiten, melty vanbinnen. Klaar om verslaving te veroorzaken.

Ingrediënten (voor ± 25 grote cookies)

  • 220 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2,5 el vanille-extract
  • 370 g bloem
  • 16 g maïzena
  • 6 g baking soda
  • 6 g zout
  • 400 g witte chocolade (chunks of chips – hoe grover, hoe beter)

Bereidingswijze

1. Boter luchtig kloppen
Klop de boter met beide suikers tot het romig en licht is.

2. Eieren & vanille erbij
Voeg de eieren één voor één toe. Mix goed door, voeg daarna het vanille-extract toe.

3. Droge mix apart mengen
Meng in een andere kom de bloem, maïzena, baking soda en zout.

4. Samenvoegen
Voeg de droge mix beetje bij beetje toe aan de boterbasis. Mix tot een egaal koekdeeg.

5. Witte choc erdoor
Spatel de witte chocolade door het deeg. Zorg dat het goed verdeeld zit.

6. Koelen (optioneel maar beter)
Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Zo worden ze dikker en malser.

7. Bakken
Verwarm de oven voor op 160°C.
Maak bolletjes van ongeveer 50 gram per stuk en leg ze met voldoende ruimte op bakpapier.
Bak 18 minuten tot de randjes goudbruin zijn – het midden mag zacht blijven.

8. Afkoelen
Laat 10 minuten op de bakplaat rusten, daarna op een rooster volledig afkoelen.

Tips

  • Liever extra chewy? Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
  • Fan van combi's? Voeg wat macadamia’s of kokosrasp toe.
  • Wil je 'em nog zachter van binnen? Bak 1–2 minuten korter.